Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Εικαστική ομάδα ''just 5''
Είμαστε 5 εικαστικοί καλλιτέχνες, και η γνωριμία μας προέκυψε μέσα από την συμμετοχή μας στις διεθνείς εκθέσεις κολάζ που διοργανώνονται κάθε χρόνο,στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ονομαζόμενη “just 5”, και εκθέσαμε για πρώτη φορά μαζί, το Δεκέμβριο του 2008, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Αγγέλων Βήμα».Τα «Χάρτινα Ταξίδια» ήταν μιια έκθεση –γνωριμία μεταξύ μας αλλά και με το κοινό. Το περιεχόμενο ήταν κάποια έργα που εκτέθηκαν στο εξωτερικό αλλά και έργα πρόσφατα κολάζ, κατασκευές και καλλιτεχνικό βιβλίο.
Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές τεχνικές που δουλεύει ο κάθε ένας από εμάς, ως ομάδα επιμένουμε να εκφραστούμε με κολάζ για πολλούς λόγους: Εκτός από τον βασικό που είναι και ο λόγος της γνωριμίας μας, πιστεύουμε πως τόσο μέσα απο την αμεσότητα όσο και μέσα από τους συμβολισμούς που εμπεριέχει αυτή η τεχνική, αντικατοπτρίζει με πληρότηα την εποχή μας. Ένα κολάζ δηλαδή ιδεών, αισθητικής, μνήμης, εννοιών, συναισθημάτων, σχέσεων αλλά και ετερόκλιτων πολιτισμικών επιρροών.
Ταιριάζει λοιπόν με το σήμερα και κάνει γέφυρα με το παρελθόν τότε που ομάδες καλλιτεχνών στο Παρίσι το ξεκίνησαν μέσα από προβληματισμούς και αναζητήσεις.
Με την δυναμική της ομάδας φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τους προβληματιχμούς,τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες μιας καθημερινότητας άλλοτε ισοπεδοτικής και άλλοτε λυτρωτικά ελπιδοφόρας.

Μετά τιμής


Γούναρη Ελένη
Κυρούδης Αγγελής
Παπαδάκη Γεύσω
Τσόνογλου Βάσω
Χριστοφυλάκης Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου